Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kall Rabarbersoppa med Vaniljglass och Jordgubbar

Kall Rabarbersoppa med Vaniljglass och Jordgubbar

Johnny Billinger Kall Rabarbersoppa med Vaniljglass och Jordgubbar Kall Rabarbersoppa med Vaniljglass och Jordgubbar Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

300 g rabarber i stjälkar

2 dl vatten

1 dl socker

1 vaniljstång

Lite Maizena

Jordgubbar

Vaniljglass

SÅ HÄR GÖR DU

Skär rabarbern i stavar.

Koka vatten, socker och vaniljstång i 10 min. och red av med Maizena till en mycket tunn konsistens.

Lägg i rabarberstavarna och kyl ner soppan helt. Skiva jordgubbarna och servera soppan med vaniljglass.

ÖVRIGT

Nu är rabarbern som bäst då den har spröda stjälkar med stor smak. Rabarber var länge enbart en läkeört och roten av en närbesläktad art, Flikrabarber, var en vanlig magmedicin (t.ex. Roséns barnpulver, Rabarberdroppar) ännu på 1800-talet. Matrabarber växer vild i Centralasien, började odlas i Kina och blev känd i Sverige på 1600- talet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x