INGREDIENSER
800 g gödkalvlever
1 paket bacon (140 g)
1 rödlök
1 syrligt äpple
Smör till stekning
Vetemjöl till panering
2 msk kapris
Salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Stek baconet lagom knaprigt, och låt rinna av på hushållspapper. Håll varmt.
Skala och skär rödlöken i smala strimlor, skär även äpplet i smala strimlor.
Fräs löken och äpplet lätt i smör i en stekpanna. Håll varmt.
Putsa levern och skär den i centimetertjocka skivor.
Salta och peppra leverskivorna, vänd dem i mjöl och stek dem hastigt på båda sidor i ganska hög värme i stekpanna. Levern får gärna vara lite rosa inuti.
Fräs hastigt kaprisen i samma panna och tillsätt löken och äpplestrimlorna.
Servera levern upplagd på varma tallrikar med grönsaksfräset, potatis, bacon och skysåsen.