Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Johnny Billinger Kalvlever Anglais Kalvlever Anglais Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 g gödkalvlever

1 paket bacon (140 g)

1 rödlök

1 syrligt äpple

Smör till stekning

Vetemjöl till panering

2 msk kapris

Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Stek baconet lagom knaprigt, och låt rinna av på hushållspapper. Håll varmt.

Skala och skär rödlöken i smala strimlor, skär även äpplet i smala strimlor.

Fräs löken och äpplet lätt i smör i en stekpanna. Håll varmt.

Putsa levern och skär den i centimetertjocka skivor.

Salta och peppra leverskivorna, vänd dem i mjöl och stek dem hastigt på båda sidor i ganska hög värme i stekpanna. Levern får gärna vara lite rosa inuti.

Fräs hastigt kaprisen i samma panna och tillsätt löken och äpplestrimlorna.

Servera levern upplagd på varma tallrikar med grönsaksfräset, potatis, bacon och skysåsen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x