Espresso – Din lokala tidning

Kass blir kanon

Vad är politik  egentligen och hur funkar det? Visst har vi väl alla lyssnat på en debatt och tyckt att den enes argument kändes rätt och skönt. Men när vi sen hör den andres så kändes det också lika bra. Klart det blir svårt att rösta då.

Politik är den bild som ett parti målar upp som en bild av vår kommun. Plus att de förklarar vad som är problemet med bilden samt vad vi måste göra för att lösa problemen. Mikael Tornving har beskrivit det följande.   

Det parti som får bäst fäste hos folken med sin bild och sin lösning – får flest röster. Men lösningen behöver för den delen inte vara sann eller rätt. Det räcker med att det är trovärdigt. Här ligger då problemet för oss väljare. För det mesta handlar om känslor. Det behöver inte vara rätt, bara för att det känns bra. Så nästa gång du hör någon politiker säga något som känns skönt för dig, så ska du ställa dig frågan – varför känns det skönt och är det bra att det känns skönt?

För tänk dig att du har ett stort prov imorgon som du behöver förbereda. Men istället för att plugga så tar du ett par öl och ser den där filmen du länge väntat på. Det kan ju kännas skönt, men det behöver ju inte vara rätt sätt att hantera problemet. Rätt sätt hade väl varit att ta fram boken och läsa på?

Det betyder samtidigt att något som känns helt kass – kan vara kanon, när du sätter in det i din verklighet och vad det betyder för dig.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x