Espresso – Din lokala tidning

Kattgala med mycket mersmak

”Det blev över all förväntan”

Kattgalan i Olofström till förmån för verksamheten på Lilla Holje Djurhem blev en riktig solskenshistoria.
– Över all förväntan. Nu blir det säkert en kattgala till, säger föreståndare Majken Lundqvist Eriksson.
Behållningen blev imponerande. Mer än 30 000 kronor!

Det var när välkände musikanten Ingvar Björnson fick hjälp med en upphittad katt av eldsjälarna på Lilla Holje Djurhem som idén föddes. Varför inte göra en stödgala till förmån för djurhemmet med anor ända bak till 1800-talet?
Arbetet på djurhemmet, som numera är ett renodlat katthem, är framgångsrikt men omsorgen och förmedlingen av de fyrfota vännerna är kostsam. Och ständigt nya resurser behövs.
Därför skapades den första Kattgalan någonsin i Olofströms Folkets Hus. Ingvar Björnson kontaktade några av sina många musikantkamrater, alla var överens, vi ställer upp kostnadsfritt. Och så såg galan dagens ljus den 24 mars i år.

Det visade sig att detta evenemang väckte intresse utanför kommungränserna. Lilla Holje Djurhems katter finns ju lite varstans i södra Sverige.
– Ja, vi hade flera besökare från grannkommunerna. Många av våra katter har fått nya hem där, kommenterar Majken Lundqvist Eriksson.
Galan lockade drygt 160 personer och behållningen som går oavkortat till djurhemmet blev över 30 000 kronor.
Entrébiljetter, försäljning, gåvor och ett par frikostiga checkar på vardera 5 000 kronor från Lions och Olofströmshus bidrog till det goda resultatet.
– Och Ingvar Björnson själv var eld och lågor! Så något liknande kommer vi säkert att anordna igen, konstaterar en nöjd djurhemsföreståndare.

Text: Lasse Lindell
Foto: privat

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy