Espresso – Din lokala tidning
En loppis i Osby

Kickans Secondhand dubblar lokalytan

NÄRINGSLIV. Michaela Henborg som driver Kickans Secondhand, utökar nu lokalerna till dubbla storleken på Forsgatan. Sedan uppstarten för ett år sedan har företaget utvecklats fint och Michaela har redan kunnat anställa två medarbetare.

På Kickans Secondhand hittar den loppissugne mängder med kläder, böcker, leksaker, lättare möbler och diverse andra prylar. Att handla secondhand är en trend som kommit för att stanna. Förutom att fler blivit medvetna om behovet av återbruk så är det också alltmer populärt att till exempel klä sig med loppisfynd.
– Många söker en unik stil och tycker det är roligt att shoppa secondhand just av den anledningen, säger Michaela.

Som julafton varje gång
Att jobba med secondhand är världens roligaste jobb tycker Michela.
– Det är som julafton varje gång man packar upp en låda och jag är överväldigad och så tacksam över alla som skänker saker och kläder till vår verksamhet. Det är tack vare dem vi nu kan utöka med större lokaler, berättar Michaela, som även passar på att uttrycka tacksamhet för sin hyresvärd och sin mamma som är ett stort stöd på olika sätt.
Den nya delen består av en stor sal som sakta men säkert nu fylls på med loppisfynd. Det är enkelt uttryckt mer av samma utbud som tidigare, något som med all säkerhet lockar köpsugna.

Ge tillbaka till samhället
Målsättningen med företaget har varit tydlig från början.
– Avsikten med mitt företag är att ge tillbaka till samhället och skapa möjligheter för människor att arbetsträna och komma ut på arbetsmarknaden.
I nuläget har Michaela två nya medarbetare och hon hoppas att efterhand kunna utöka med fler. När fler medarbetare tillkommer så kan de förhoppningsvis arbeta mer med upcykling, vilket är en målsättning. Redan nu kan man dock handla exempelvis kasperdockor som är sydda av återbrukade material.

Pandemianpassad verksamhet
Precis som alla andra har Kickans secondhand fått anpassa verksamheten efter pandemin. De följer alla regler för företag och har även ordnat så kunderna kan betala med swish-scanning. För den som inte kan tänka sig att komma på fysiskt besök finns också möjligheten att följa utbudet via facebooksidan “Kickans secondhand”. Det är bara att skicka ett meddelande så kan en önskad vara skickas hem med post berättar Michaela.
– Vi är måna om våra kunder och jag tycker det är viktigt att hjälpa till så att alla kan få tillgång till att handla, även de som tillhör en riskgrupp. Jag hoppas att alla känner att de är hjärtligt välkomna att fynda hos oss, avslutar Michaela.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: Kickans Secondhand

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy