Espresso – Din lokala tidning

Killebergs Byadag

För tredje året i rad blir det en Byadag i Killeberg! Lördagen den 18 maj mellan klockan 10 och 17 kommer det att vara full aktivitet på idrottsplatsen Lindvallen.

Tidigare Byadagar har både varit välbesökta och uppskattade, så arrangörerna gör en liknande tillställning även i år.

– Vi vill med dagen försöka stärka sammanhållningen i byn och ha med lite av varje i utbudet så att det ska passa så många som möjligt – men det är såklart mest barnaktiviteter. Alla aktiviteter är gratis, berättar Camilla Lindqvist.
Årets Byadag är upplagd ungefär som tidigare år, klockan 10:00 hälsar Anastasia från Möllevångstorget (Cecilia Nilsson) alla välkomna. Hon kommer att vara konferencier under dagen – allt kan hända när hon är i farten…
Förmiddagens program består bl.a. av fotbollsmatcher med Trebys barn- och ungdomslag som möter lag från bland annat Wä, Finja och Sibbhult.

Under förmiddagen (kl. 10 – 13) pågår Trebys loppis där man kan göra fina fynd till bra priser. Under samma tid finns välkände polisen Rolf Paimensalo på plats, Kättingfabriken visar sin verksamhet, Stall Stingsson bjuder på en åktur med häst och vagn och det blir boulespel och information om detsamma på boulebanan vid Lindvallen.
Det kommer att finnas hoppborg och möjlighet till ansiktsmålning för dem som vill ha det.

– I år har vi ännu fler marknadsknallar än tidigare, det kommer att finnas lite av varje, så som blommor, hantverk, munkar, smycken, te, närproducerad mat och godis såklart. Vill man äta annat än godis så finns hamburgare, korv och våfflor till försäljning, berättar Camilla.

Eftermiddagen bjuder på uppträdanden som inleds kl. 13:00 med Tuta & Kör, Friskis & Svettis barngympa (13:45), Sångprogram med Revelation (14:00), Buskis med Julle & Sedalia (14:30) och dansuppvisning (15:00).
Det kommer att finnas en bil- och mc-utställning på området (äldre fordon), Einarssons bil visar nya bilar. Lokala konstnärer ställer ut i Trebys klubbstuga (konstnärsgruppen Galleri Colorato samt fotografen Christian Wilén) och under hela dagen finns det olika hoppborgar på området, bland annat en hinderbana.

– Vi hoppas på att Killebergsborna tar tillfället i akt och besöker Lindvallen, alla andra är också välkomna. Då det är väldigt viktigt för oss att kunna erbjuda kostnadsfria aktiviteter, så vill vi rikta ett särskilt tack till alla våra sponsorer – utan er hade inte detta varit möjligt att genomföra, avrundar Camilla.

Fotnot: För utförligt program med tider, se Facebook, Killebergs byadag.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy