Espresso – Din lokala tidning
furuliden

Klassisk jul på Vittsjös sista pensionat

Vittsjö är en av flera klassiska kurorter i nordöstra Skåne. Hit har besökare kommit för att må bra i de vackra och välgörande omgivningarna sedan 1800-talet. På Furulidens värdshus har pensionatsverksamheten adrig upphört, och nu laddar man för en traditionell jul.

– Vi kallar oss för värdshus, men de senaste åren har verksamheten allt mer förändrats mot att likna den gamla pensionatverksamheten. Besökare stannar lite längre, och kommer för att slappna av och uppleva det som finns i närområdet, säger Amanda Roe, som driver Furuliden tillsammans med maken Mike.

JUL I ANRIK MILJÖ

Från mitten av november pyntas den anrika pensionatsmiljön upp för att bjuda på en klassisk jul.

– Vi har bevarat många av Furulidens äldre detaljer, redan i foajen möts man av en stor öppen spis där det sprakar en trivsam brasa, säger Amanda.

EGET VIN

Paret Roe satsar brett på att erbjuda sina gäster en palett av upplevelser året om. Sedan 2015 driver de en egen vingård i Malseröd utanför Vittsjö dit gäster på Furuliden gärna får komma på en vingårdspicknick.

– Här på Furuliden serverar vi vårt eget vin Vittsjö Vitt i mån av tillgång. Sommartid har vi allt från BBQ-kvällar på vår stora terrass till gäster som tar del av vårt erbjudande att ”hyra hela panget”! säger Amanda

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x