Espresso – Din lokala tidning
Image default

Klassisk Slottsstek 

Klassisk Slottsstek

Johnny Billinger Klassisk Slottsstek  Klassisk Slottsstek  Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 g nötkött (fransyska eller innanlår)

1 lök

Annons
banner cx 60

5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad

1 lagerblad

1 msk sirap

1-2 tsk ättiksprit

5 kryddpepparkorn

5 vitpepparkorn

3-4 dl vatten

3 msk vetemjöl + 3 msk vatten

1,5 dl vispgrädde

Smör

Salt, peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Smält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. Krydda med 1 tsk salt och ett krm peppar.

Skala och skär löken i klyftor. Lägg ner lök, ansjovis + spad och ättika i grytan. Låt fräsa med 2 minuter. Tillsätt lagerblad, krydd- och vitpepparkorn samt vatten.

Låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1, 5 timme innertemperatur 75 °.

Ta upp steken. Låt vila 10-15 minuter. Skär köttet i skivor.

Annons
banner cx 60

Sila ner skyn i en kastrull. Det bör vara 3 dl sky, späd annars med mer vatten. Rör ut mjölet i 3 msk kallt vatten. Vispa ner redningen och koka upp. Tillsätt grädden. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av.

Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, inlagd pressgurka och gärna gelé.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x