Espresso – Din lokala tidning

Klubb Sonya erhöll fotbollsskor från kända damspelare

Den som är väldigt stark måste vara väldigt snäll säger Pippi Långstrump i ett klassiskt citat. Och i förra veckan visade FC Rosengårds spelare Zecira Musovic och Caroline Seger ett tydligt exempel på just detta.

I en tweet gick Zecira ut och efterlyste organisationer som skulle kunna vara i behov av fotbollsskor. Efter en storstädning hade man fått ihop närmare tre stora flyttkartonger och ville nu ge vidare istället för att slänga. I kartongen finns exemplar från såväl dem själva som tyska anfallsstjärnan Anja Mittag.

En kartong skor
IFK Osbys Leaderprojekt Klubb Sonya hörde snabbt av sig för att få ta del av möjligheten och efter matchen mellan Vittsjö-FCR i förra veckan lämnades en kartong fylld med skor över till oss. Vi känner en otrolig tacksamhet och vi hoppas kunna använda skorna som en dörröppnare för unga tjejer i Osby som inte har samma möjlighet att köpa utrustning. Vidare hoppas vi också att det kan vara lite lockande att testa på fotbollen när stora profiler som dessa tjejer har donerat skorna.

Spontanfotboll & gemenskap
Till hösten är vår målsättning att bygga vidare på den våg av fotbollsfeber som Zecira och Seger tillsammans med sina landslagskamrater skapat, detta genom att skapa en plats för spontanfotboll för unga tjejer, där det bara handlar om att umgås, ha gemenskap och lära sig något nytt tillsammans. Ingen match eller tävlan i fokus.
Så håll utkik så återkommer vi!

Text: Johanna Bergman
Foto: Andreas Bergman

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy