Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kokt Rimmad Oxbringa

Kokt Rimmad Oxbringa

Johnny Billinger Kokt Rimmad Oxbringa Kokt Rimmad Oxbringa Skriv ut
Portioner: 6-8
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1,5 kg rimmad oxbringa

2,5 liter vatten

3 morötter

1 gul lök

8 vitpepparkorn

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och skumma. Skruva ner värmen och så att vattnet bara sjuder under lock.

Skala och skiva grönsakerna. Lägg dem i grytan. Koka sakta under lock 1,5- 2 timmar tills köttet är riktigt mört.Ta av grytan från plattan och ställ att svalna ca 20 min.

Om oxbringan ska serveras med sås, gör den medan köttet svalnar. Skär upp köttet och servera det med rotmos eller sås och kokt potatis.

ÖVRIGT

Tips! Ett svalt och ljust öl smakar förträffligt till denna svenska klassiker! Den rimmade oxbringan är utrotningshotad! I många butiker lyser den med sin frånvaro. Det är synd och skam på denna insaltade köttbit som blir så vackert röd och saftig när man tillagat den rätt – långsamt och varsamt. Förutom som varmrätt smakar köttet i tunna skivor excellent på smörgås. När man ändå kokar oxbringa är det lika bra att koka en rejäl bit. Resten tål utmärkt att frysa. Ett vanligt tillbehör är rotmos, gärna med svensk senap till. Men oxbringan blir även god med pepparrotssås eller senapssås. Servera i så fall kött och sås med kokt potatis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x