Espresso – Din lokala tidning
Gary Bank

Konstmappen visar samlingsutställning i Sösdala

KONST. Tvärtemot många andra samlas konstnärerna i Sösdalatrakten till gemensam aktion när KonstMappen visar samlingsutställning i Sösdala Art&DesignRoom från 23 januari till 27 juni.
– Våra erfarenheter från hela förra året har visat att besökarna visar så stor respekt och hänsyn till varandra så vi ser det inte som att vi är ansvarslösa som öppnar upp för utställning nu, berättar Ulla Strandberg på Sösdala Art&DesignRoom.

Några förändringar blir det förstås även jämfört med tidigare under pandemin nu när KonstMappen visar sin samlingsutställning. I den 130 kvm stora lokalen finns det plats för 12-13 personer samtidigt enligt regeln 10 kvm per person.
– Vi begränsar dock antalet till max 10 personer som samtidigt kan titta på utställningen. Invigningen hålls dessutom utomhus på torget den 23 januari, berättar Ulla Strandberg, som verkligen ser fram emot utställningen.

Konstnärsträffar så småningom

När det är möjligt med tanke på pandemin så är tanken att konstnärerna en och en ska kunna bjuda in till egna träffar/mottagningar så att besökarna kan prata konst direkt med respektive skapare. När och vem kommer att meddelas när det är dags. Uppdatering kommer bland annat på sociala medier.
– Jag hoppas att det ska vara möjligt lite längre fram i vår, säger Ulla.

Konstupplevelse

Fram till 27 juni finns nio konstnärer representerade i lokalen. Det blir konst i form av akrylmålningar, stickat, konst tillverkat av skrot och återvunnet material, rörliga konstverk, akvareller, foto m.m. Konstnärerna är Ann Bergström, Lasse Carlsson, Morgan Ferm, Ann Frödeberg, Anders Gabrielsson, Gunilla Grankvist, Bjarna Madsen Härdig, Anne Nickels, Jan Åkesson. Samtliga konstverk är till salu för direkt avhämtning och nya verk läggs till när något blivit sålt. Verken kommer även att vara till salu i KonstMappen-shoppen.

Utflykt under säkra former

Har du inget att göra och känner för en utflykt under säkra former så har du möjligheten till en härlig konstupplevelse i Sösdala. Ulla Strandberg konstaterar:
– Vi behöver konst och kultur mer än någonsin nu så vi är så glada för att kunna erbjuda detta. All uppskattning vi fått för tidigare utställningar visar hur mycket det betyder, inte minst lokalt.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x