Espresso – Din lokala tidning

Konstrundan 2024: Evenemang på Österlen


Fotoutställning “FÖRUNDRAN” på Sköllengården:

Sköllengården bjuder in till en visuell resa genom naturens under i fotoutställningen “FÖRUNDRAN” av Tina Thornberg, en hängiven fotograf och bofast invånare i Österlen. Med bostad i Baskemölla och Gyllebo är Tina omgiven av den vackra naturen som hon dagligen utforskar och finner inspiration i. Djur och natur utgör hennes livselixir, och denna kärlek förmedlas genom hennes fotografier.

Fotoutställningen inte bara fångar skönheten i naturen utan också fungerar som en plattform för välgörenhet. Tina har engagerat sig i att rädda våra vilda bin, vars överlevnad är avgörande för vår matproduktion och ekosystemet. Genom att skapa en insamling på Naturskyddsföreningen och avsätta en del av försäljningsintäkterna från fotona bidrar Tina aktivt till att rädda dessa viktiga pollinatörer.

Tinas uttryck för sitt engagemang i miljöfrågor är tydligt och uppmanar betraktaren att reflektera över den ömtåliga balansen i naturen. Hennes ord, “Ingen kan göra allt, men alla kan göra något,” uppmanar till kollektiv handling för att bevara den biologiska mångfalden.

OM UTSTÄLLAREN – JENNY LIND:

Under 2024 tar Jenny Lind plats på Sköllengården för att visa upp sina akvareller och bidra till den konstnärliga skönheten på platsen. Jenny, född och uppvuxen på Österlen, återupptäckte sin konstnärliga ådra under pandemin när livet tog en paus. Hon återvände till måleriet och har sedan dess skapat konstverk som nu får ta plats på Sköllengården.

Jenny Linds konst bär på en unik stil där slumpen spelar en betydande roll i skapandeprocessen. Genom att inte namnge sina målningar ger hon betraktaren friheten att tolka och uppleva konsten på ett personligt sätt. Hennes konstnärliga filosofi, uttryckt i citatet “Du behöver inte alltid ha en plan…”, lyfter fram vikten av att släppa taget och tillåta konstverket att vägleda betraktaren till sina egna tolkningar och reflektioner.

Jenny Lind hoppas att hennes konstverk ska förmedla rofylldhet och skapa utrymme för reflektion hos betraktaren. Genom att dela med sig av sina akvareller vill hon skapa en positiv inverkan och skapa möjligheter till eftertanke i den vackra miljön på Sköllengården.

Fakta och källa: Österlen.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x