Espresso – Din lokala tidning
konstsalong och konst i advent

Konstrundan 2024 – uppladdning igång för Skånes konstrundor

Konstrundor i Skåne erbjuder en förtrollande resa genom konstens värld, där intresset för konst och kultur smälter samman med glädjen över upplevelser, småskalighet och en unik miljö. Skåne, med sin mångfaldiga konstscen och vackra landskap, blir en fröjd för både konstälskare och de som söker en härlig helgutflykt.

Konstrundan östra Skåne

Under konstrundan i östra Skåne öppnar konstnärer sina ateljéer och gallerier för besökare, vilket ger en sällsynt möjlighet att träffa skaparna bakom verken. Den personliga kontakten mellan konstnär och publik skapar en unik dynamik och ger besökarna en insyn i konstens skapande process. Det är en möjlighet att ställa frågor, diskutera konstens betydelse och låta sig inspireras av konstnärernas passion.

Utställare konstrundan

Glädjen över upplevelserna under konstrundorna sträcker sig bortom konstnärliga uttryck. Besökarna har möjlighet att njuta av den vackra skånska naturen och atmosfären i de små byarna där konstnärerna valt att etablera sina ateljéer. Det är en möjlighet att andas in kreativitet och låta sig inspireras av utställare under konstrundan.

Konstrundan utställningar

Småskaligheten är charmen över konstrundornas utställningar. I stället för storslagna utställningar och anonyma konsthallar får besökarna uppleva konsten på ett mer personligt sätt. Det är som att vandra genom en konstnärlig trädgård där varje konstverk är som en blomma som blommar i sin egen unika färg och form. Småskaligheten skapar en intim atmosfär som låter besökarna komma nära konsten och konstnärerna.

Årets höjdpunkter under konstrundan

Miljön spelar en central roll under konstrundorna i Skåne. Många konstnärer har valt att etablera sig i pittoreska byar eller på lantliga gårdar, vilket ger besökarna en möjlighet att uppleva konsten i en harmonisk och naturlig omgivning. Den skånska miljön blir därmed en integrerad del av konstupplevelsen och ger besökarna en känsla av samhörighet mellan konst, natur och kultur. Vi har därför alla våra egna höjdpunkter under konstrundan.

Konstrundan Österlen

Sammanfattningsvis erbjuder konstrundan Österlen en unik och berikande upplevelse för alla som delar intresset för konst och kultur. Här vävs glädje över konstupplevelserna samman med småskalighetens charm och den vackra skånska miljön. Att delta i konstrundorna blir därmed inte bara en konstnärlig resa, utan även en resa in i hjärtat av Skånes kreativa själ.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x