Espresso – Din lokala tidning

Konversera mera

[konversera] Samtal utan annat syfte än att skapa, behålla och i vissa fall fördjupa social kontakt mellan två eller flera människor.

Sätt två personer mot varandra som älskar att lyssna och lära – så händer ingenting förutom att de tittar varandra förväntansfull djupt i ögonen. Sätt två pratglada personer mot varandra som gärna berättar om sig själva, sina barn, sitt arbete sina vänner, sitt sitt sitt – så händer ingenting. I en konversation så måste man bjuda till. Vara intresserad. Lyssna och bidra aktivt. Då blir det just en fördjupad social kontakt.

Hur ofta får du den känslan att båda bidrar till något större? Tyvärr allt för sällan om ni frågar mig. Vi har för mycket i huvudet och så många måsten att det inte blir så mycket över för det där samtalet. Att göra nya saker är ett bra sätt att berika semestern. Läsa böcker som ger dig något kan rekommenderas. Men jag skulle också vilja slå ett slag för konversationen. Alltså den stund där du sitter nära någon eller några och verkligen lyssnar och bidrar till något av värde för alla involverade.

Låter kanske enkelt men för väldigt många är detta enormt svårt. Se det som en konstform, ett samspel mellan att prata och lyssna.

Utan att Googla dina svar!

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x