Espresso – Din lokala tidning

Köp något använt – jul med återbruk

Jul med återbruk
Att återbruk och second hand ligger helt rätt i tiden vet vi sen förra året när det återvunna plagget utsågs till årets julklapp. Något som trendar inför julen i år är second hand-leksaker och där kan vi också se ett medvetet val bland föräldrar och andra släktingar som handlar julklappar.

Glädjande nog verkar allt fler människor inse att vårt konsumtionssamhälle varken är hållbart eller försvarbart – i synnerhet när det gäller föremål och plagg som endast används en kortare tid och inte hinner slitas nämnvärt. Det är så enkelt då att sälja av som second hand och slippa spara dem i överfulla förråd eller, ännu värre, slänga i soporna.

Då är återbruk så mycket bättre och något som blir allt mer populärt. Det vittnar även alla second handbutiker om som dyker upp i vår omkrets. Att många yngre är alltmer intresserade av att hitta en egen klädstil ur second hand och inreda med äldre föremål och möbler har man känt till länge i dessa butiker men när folks medvetanden om vårt utsatta klimat och resursbrister ökar, öppnar fler och fler upp för återbruk.

Så varför inte passa på du också att göra en rockad bland alla loppisar och second handbutiker inför jul!? Förutom att hitta billiga och miljövänliga julklappar och julpynt kan du kanske rentav fira jul utan att det gör ont sen under hela januari. Dessutom, och inte minst, kan du ha extra gott samvete för att du gjort en insats för ett hållbart samhälle.

Text: jessica@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x