INGREDIENSER
6-8 olika sorters korv ex kabanosser, frankfurter, nurberger, bratwurst etc
1 stor gul lök
1 palsternacka
1 stor persiljerot
800 g potatis
3 morötter
1 liten klyfta vitkål(ca 200 g)
1 flaska folköl 33 cl.
1/2-1 lit hönsbuljong
10-12 kryddpepparkorn
2 lagerblad
några timjankvistar
1/2 bunt finskuren bladpersilja
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Dela korvarna i stora bitar.
Skala och skär löken i klyftor, skär palsternackan i grova stavar, finstrimla persiljeroten, potatisen i klyftor, morötterna i grova stavar och Strimla vitkålen.
Varva alla ingredienser i en stor gryta som kan ställas fram direkt på bordet sedan.
Salta och peppra på varje lager
Bind ihop timjan och persilja till en kryddbukett och lägg den i av grytan
Häll på öl och hönsbuljong så att det täcker. Koka upp och låt allt småputtra tills potatisen och grönsakerna känns färdiga utan att vara sönderkokta
Strö över persiljan och servera med en god senap eller tex ett gott lantbröd.
ÖVRIGT
Korv i alla dess former finns på svenskarnas tio i topplista oavsett var i landet vi befinner oss. I de flesta livsmedelsbutiker finns mängder med kvalitetskorvar. En god korvgryta som den här är bjudmat av bästa märke och platsar på både små som stora kalas, speciellt om det är många åldrar som samlas runt bordet. Till serveringen är det inte fel att sätta fram ett batteri med goda starköl där gästerna får välja. Bo Martinsson.