INGREDIENSER
400 gram små stekta köttbullar.
1 stor palsternacka (ca 200gr)
3-4 morötter (ca 200 gr)
2-3 stjälkar selleri ( ca 200 gr )
1 purjolök ( ca 150 gr )
1 gul lök ( ca 100 gr)
3 grönkålsblad ( ca 150 gr)
400 gr potatis (fasta)
1 vitlöksklyfta
4 lagerblad
1 knippe timjan
3 kvistar persilja
Salt o peppar
1 stor palsternacka (ca 200gr)
3-4 morötter (ca 200 gr)
2-3 stjälkar selleri ( ca 200 gr )
1 purjolök ( ca 150 gr )
1 gul lök ( ca 100 gr)
3 grönkålsblad ( ca 150 gr)
400 gr potatis (fasta)
1 vitlöksklyfta
4 lagerblad
1 knippe timjan
3 kvistar persilja
Salt o peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Till köttbullarna. Använd 400 g blandfärs. Tillsätt 1 ägg, salt och peppar Mosa en liten schalottenlök och en kokt potatis, blanda ned i köttfärsmixen Rulla små köttbullar och stek dem färdiga. Låt dem därefter vila på en tallrik. Grönsaksdelen. Skär upp alla grönsaker i lagom stora bitar. Lägg allt i en stor kastrull tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta, en krossad köttbuljongtärning och gärna lite oxfond. Knyt samman en bukett av lagerbladen och timjanskvistarna och lägg i (ta upp buketten innan servering). Täck grönsakerna med vatten låt koka i 20 min, salta och peppra, lägg I köttbullarna och de delade potatisarna. Koka vidare tills potatisbitarna är genomkokta (efter ytterligare ca 20 min). Smaka av med salt och peppar. Häll upp den färdiga soppan i en uppvärmd terrin samt garnera rikligt med klippt persilja. Klart att spisa efter tex vinterpromenaden.
Husmanskostens vänner
Recept i samarbete med husmanskostens vänner. Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.