INGREDIENSER
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 170-200gr
1 knippe dill
100 g riven Västerbottenost
1 stor kokt potatis, riven
rivet skal av ½ citron
1 pkt filodeg
solrosolja
1 äggula, vispad
100 g blandade salladsblad
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag. Blanda dem med ost, dill, potatis och citronskal i en skål.
Använd ett ark filodeg i taget. Vik arket dubbelt, pensla med olja på båda sidor.
Lägg på en klick kräftröra på varje ark, spara ca 1 dl av kräftröran till serveringen.
Pensla arkens kanter med äggula.
Rulla 2-3 varv, vik kanterna över fyllningen och rulla ihop till rullar.
Lägg rullarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter.
Blanda den sparade röran med salladsbladen, fördela på assietter och lägg rullarna ovanpå.
ÖVRIGT
Halvmörk öl och kryddat brännvin passar utmärkt till.