Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kräftor i ”vårrulle”

Kräftor i ”vårrulle”

Johnny Billinger Kräftor i ”vårrulle” Kräftor i ”vårrulle” Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 burk kräftstjärtar i lag, ca 170-200gr

1 knippe dill

100 g riven Västerbottenost

1 stor kokt potatis, riven

rivet skal av ½ citron

1 pkt filodeg

solrosolja

1 äggula, vispad

100 g blandade salladsblad

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag. Blanda dem med ost, dill, potatis och citronskal i en skål.

Använd ett ark filodeg i taget. Vik arket dubbelt, pensla med olja på båda sidor.

Lägg på en klick kräftröra på varje ark, spara ca 1 dl av kräftröran till serveringen.

Pensla arkens kanter med äggula.

Rulla 2-3 varv, vik kanterna över fyllningen och rulla ihop till rullar.

Lägg rullarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter.

Blanda den sparade röran med salladsbladen, fördela på assietter och lägg rullarna ovanpå.

ÖVRIGT

Halvmörk öl och kryddat brännvin passar utmärkt till.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x