Espresso – Din lokala tidning
Image default

Krämig Laxgryta med Saffran

Krämig Laxgryta med Saffran

Johnny Billinger Krämig Laxgryta med Saffran Krämig Laxgryta med Saffran Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 g räkor med skal

olivolja

2 msk tomatpuré

2 dl vitt vin

4 dl vatten

500 gr laxfilé

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 fänkålsstånd

300 g färska tomater

½ g saffran

1 tsk stötta fänkålsfrön

3 dl vispgrädde

1 krm cayennepeppar

Salt och dill

SÅ HÄR GÖR DU

Skala räkorna, spar skalen. Ställ räkorna i kylen. Fräs skalen någon minut i olivolja. Rör i tomatpurén. Häll på vin och vatten. Koka under lock i 20 minuter.

Sila fonden genom sil, pressa ur skalen med en slev. Kasta skalen.

Skär bort skinnet på laxen och skär laxen i rejäla bitar. Ställ i kylen.

Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken, strimla fänkålen och grovhacka tomaterna. Fräs purjolök, vitlök och fänkålen sakta i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ett par minuter.

Tillsätt räkfonden och grädde. Koka under lock cirka 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar och salt.

Vänd ner laxen. Sjud sakta under lock 4-5 minuter. Blanda i räkorna och strö över hackad dill.

ÖVRIGT

Doftar gott och smakar himmelskt. Den är dessutom enkel att göra. Laxgrytan har allt!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x