Espresso – Din lokala tidning

Kul för alla grundskolebarn i Osby

år lanseras ett helt nytt spännande projekt för alla barn i Osbys grundskola. Det går under namnet ”Aktiv Sommar” och är ett stort samarbetsprojekt tillsammans med Skåneidrotten. Initiativtagare är Henrica Lorentsson som även tidigare engagerat sig för barn, integration och jämställdhet. Ett engagemang som prisats på många sätt och som även var en starkt bidragande orsak till att IFK Osby blev årets idrottsförening i Skåne.

Brett samarbete

Aktiv sommar är ett brett samarbetsprojekt, där flera föreningar bjuds in tillsammans med IFK Osby och Skåneidrotten.

– Ja vi har fått ekonomisk hjälp via Skåneidrotten som gjort att vi nu anställt sex unga ledare som under två veckor ska fokusera på ledarledd rörelse, förklarar Henrica. Tanken är att alla som kommer ska få möjlighet att prova på många saker och ha kul tillsammans. Det blir en kombination av glädje, rörelse och kunskap, förklarar Henrica.

Johannas första uppdrag

Projektledare för Aktiv sommar är Johanna Bergman. Hon kommer från Malmö och flyttar inom kort till Osby. Johanna har en lång och gedigen karriär inom fotboll och idrottsmedicin. Bland annat var hon en del i LdB FC/FC Rosengård framgångar med bland annat kvartsfinal i Champions League. Johanna kommer framöver att fortsätta jobba för barn och ungdomar på olika sätt. Aktiv Sommar blir hennes första uppdrag.

Program som passar alla

Alla grundskolebarn är välkomna till idrottsplatsen. Arrangemanget är kostnadsfritt och barnen väljer själva vad de vill vara med på.

– I skrivande stund är inte programmet helt klart. Men tanken är att det ska finnas ett stort varierat program för att attrahera så många som möjligt, menar Henrica. En del i detta är också att inleda samarbeten mellan föreningar. Vårt utgångsläge är att alla föreningar har nytta av att vi gör mer saker gemensamt. På så sätt kan vi bidra med olika kompetenser och dela på kostnader, förklarar Henrica.

– Vår kiosk kommer att vara öppen varje dag och erbjuda hälsosamma måltider/mellanmål, förklarar Henrica.

Bra start

Föreningarnas värde måste lyftas. Vi ser idag en negativ tendens där barn blir allt mer inaktiva, vilket då även påverkar hälsan och möjligheterna att klara skolan. Vi har också ett behov av att jobba med jämställdhet i unga åldrar. Lägg dessutom till ett ökat integrationsbehov så spelar våra föreningar en allt större roll i samhället. Behovet och möjligheterna kommer till stor del från föreningslivet, som på många håll jobbar med dessa frågor idag. Men förhoppningen är att frågan lyfts högre upp. Riktigt bra blir det när vi alla jobbar tillsammans. Detta projekt är en bra start på det.

Stort tack till Skåneidrotten, Sparbanksstiftelsen och Osby kommun som gjort det hela möjligt.

Text och foto: johnny@alltomosby.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x