Espresso – Din lokala tidning
kulturhuset legomodell

Kulturhusdagen närmar sig

EVENEMANG. Den 2 mars är det dags för första Kulturhusdagen i Hässleholm. Pernilla Andersson är ett av huvudakterna, och  under hela dagen – faktiskt hela helgen – kommer det att vara full fart i Kulturhuset.

– Vi ville ha ett program med ett brett utbud för både stora och små, och det känns verkligen som att vi har lyckats, säger Catharina Hjalmarsson, som är programansvarig på Kulturhuset i Hässleholm.

– Just nu håller vi på att planera för att ett 1,5- tons lok ska fraktas in i utställningshallen där Hässleholms Modelljärnväg inviger sin nya utställning. Invigningstalare är Anders de la Motte, som har skrivit en deckarroman med inspiration från en episod i den stora modelljärnvägen. Vi tror att det kommer att locka en hel del människor som kanske inte vanligtvis brukar besöka utställningshallen, säger Catharina.

Kulturhusdagen arrangeras i samarbete med HessleCity, som bidrar med en hel del aktivitet. Teater Trassel kommer med sin familjeföreställning Dunderpojken – ett musikaliskt drama i bästa Kåldolmar & Kalsipper-anda. Ett författarbesök med Stefan Anhem kommer att förevigas av podden Deckardårarna, som spelar in ett avsnitt live från Kulturhuset. Helgen rundas av med pianokonsert på söndagen då Helge Antoni intar röda salongen.

– Plus massor av andra aktiviteter som man kan läsa om på kulturhusets hemsida, säger Catharina Hjalmarsson och tillägger:

– Lite extra roligt är det att kunna presentera Emil Jensen som smygstartande artist på fredagen. Han fick nyligen – synnerligen välförtjänt – årets Nils Ferlin-pris.

Och konserten med Pernilla Andersson ser Catharina mycket fram emot.

– Jag har sett henne ett par gånger på andra orter, och hon brukar alltid vara väldigt bra på att väva ihop musiken med personliga mellansnack. Det ska bli väldigt spännande att se vad hon kommer att göra här i Hässleholm!

Text: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x