Espresso – Din lokala tidning

Kuppmakarna på god väg med ”Kärleksört 2”

Kuppmakarna på god väg med ”Kärleksört 2”
Kuppmakarna är på god väg att få ordning på skådespelet som till slut fick titeln, ”Kärleksört 2”. Två kvällar i veckan har vi kämpat på i november och nu börjar det likna något. Något som vi är säkra på att publiken kommer att gilla och det är ju tur, att vi tror det. Sedan har vi ju hela december framför oss, då vi fortsätter repetera och finslipa fram tills det är dags att fira jul och nyår. När sedan 2020 inletts träffas vi igen och då blir det varje kväll fram till premiären den 4 januari.

Krögaren har, som sagt blivit lanthandlare och han trivs alldeles utmärkt i sin roll. Handelsboden har blivit medelpunkten i byn, för där finns en av byns få telefoner och många kommer för att låna den. Handlaren och hans syster Olivia, som också sköter handelsboden, är tack vare alla telefonsamtal som folk ringer, mycket välunderrättade om livet i byn, vilket kan ha sina fördelar.

En dag ringer Hannas bror Josef, som stack till Amerika för tio år sedan. Hanna säger att han var en riktig slarver och att han stack till Amerika, för att han gjort hälften av byns flickor med barn. Det har nu gått tio år och han har inte hört av sig tidigare, så Hanna blir förstås brydd och undrar vad han vill.

En annan sak som förvånar Hanna, är att han kan höras så bra, fastän han ringer ända från Amerika. Handlaren som tog emot samtalet tyckte också att det hördes bra, lika bra som om han ringde från Glimmare. Inte undra på att både handlaren och Hanna börjar fundera på var Josef egentligen befinner sig.

Elsas syster Ella, var en av flickorna han gjorde med barn. Det blev en pojke som fick namnet Ragnar. Ella och Ragnar bor i Hässleholm, där Ella har ett litet bageri och café. Ragnar har varje sommar sedan han var liten, bott hos Elsa och Tage och sprungit ut och in i handelsboden. Ragnar har aldrig träffat sin far och frågan är om han vet vem det är och var han finns och om han får träffa honom.

Ungdomarna tog bussen till Osby och var blev dom sedan av? Prästens Erik tåg tåget till Lund för att läsa till präst, Gustav skulle gå 1-årskursen på lantmannaskolan i Osby och Anna skulle gå på lanthushållsskolan. Då kan man ju börja undra hur det skall sluta. Snygga killar och vackra flickor i massor på internatet i Osby, hur går det med troheten? Hur klarar Anna och Gustav dessa nya omständigheter och består kärleken till Erik och Helena? Att kärleken blomstrar på internatet, det vet jag som skriver, eftersom jag varit rektor på skolan.

Frågorna börjar hopa sig och nu börjar väl du som läser, undra hur det hela skall sluta. Det gör faktiskt jag också som skriver detta och som även har skrivit manuset. Det känns som om personerna i pjäsen börjar leva sitt eget liv och att jag inte längre har makt över händelserna.

Sommarlovet närmar sig och då kommer ungdomarna hem till Boalt. Då hoppas jag att jag återfår kontrollen och blir den som slutligen bestämmer hur det här skådespelet skall sluta. Vem som får vem och om lille Ragnars far kommer hem från Amerika. Vad har förresten Tage och Ture hållit på med? Har dom bara mjölkat, plöjt och höstat eller?

Svaren på alla dessa frågor får du i Boalt den 4,5 och 6 januari, då vi har våra föreställningar, med början klockan 15:00. Biljett bokar du på 073 324 80 89.
Låt en biljett eller två bli årets julklapp 2019. Den julklappen är dina nära och kära väl värda.

Text: Lars-Åke Ljungdahl
Foto: Anton Herrström

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x