Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kycklinggryta med ädelost

kycklinggryta,ädelost

Svens bästa kycklinggryta med ädelost

Johnny Billinger Kycklinggryta med ädelost Kycklinggryta med ädelost Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

MAT. Kyckling kan man tillaga på många sätt, receptet nedan är en av mina favoriter. Inte så många ingredienser, går ganska så fort att tillaga, mögelosten sätter en bra smak på såsen. Prova nu att laga denna kycklinggryta så kanske även du kommer att få en ny favorit när det gäller kycklingrätter.
INGREDIENSER:
4 personer
4 kycklingklubbor, tinade
1 dl grädde
100g champinjoner
2 dl crème fraiche
75 g ädelost
Salt, peppar, vitlökspulver, vatten
Persilja

SÅ HÄR GÖR DU

• Bryn kycklingklubborna, salta o peppra
• Lyft över i en gryta, vispa ur pannan med ca 1 dl vatten, häll i grytan.
• Tillsätt 1 dl grädde och 1 kryddmått vitlökspulver.
• Koka kycklingen ca 20 min eller 82° vid benet.
• Bryn champinjonerna, smula ädelosten och rör ner i grytan tillsammans med crème fraiche.
• Låt koka upp tills osten smält, tillsätt klippt persilja.
Servera med ris och grönsallad. Dryck öl eller vatten.
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x