INGREDIENSER
2 gula lökar
2 palsternackor
4 sötpotatisar
2 morötter
1/2 vitlök
1 citron
1/2 kruka timjan
1 tsk flingsalt
2-4 kycklingbröst
5 dl kycklingbuljong
3 dl torrt vin
2 dl crème fraiche
1 kruka fransk dragon.
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta lök, palsternacka, sötpotatis och morötter.
Sprid ut i långpanna tillsammans med vitlöken bruten i klyftor med skalen på. Ringla olivolja över rotfrukterna och ugnsbaka – löken ca 20 min, resten tills rotfrukterna fått fin färg.
Pressa vitlöken med skalen på i en vitlökspress.
Tvätta citronen och riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
Rör samman vitlök, citronskalen och citronsaften samt finhackad timjan med en skvätt olivolja och flingsaltet.
Slå i rotfrukterna i blandningen strax före serveringen.
Stek kycklingbrösten i lite olivolja, bara på skinnsidan, tills de fått fin färg. Ta upp ur pannan och skär kycklingen i breda remsor.
Koka upp vin och kycklingbuljong och tillsätt kycklingremsorna. Sjud 5 min. Red av med crème fraiche och tillsätt finhackad dragon.
Servera kycklingen med de ugnsbakade rotfrukterna.