Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kycklinggryta med ugnsbakade Rotfrukter

Kycklinggryta med ugnsbakade Rotfrukter

Johnny Billinger Kycklinggryta med ugnsbakade Rotfrukter Kycklinggryta med ugnsbakade Rotfrukter Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 gula lökar

2 palsternackor

4 sötpotatisar

2 morötter

1/2 vitlök

1 citron

1/2 kruka timjan

1 tsk flingsalt

2-4 kycklingbröst

5 dl kycklingbuljong

3 dl torrt vin

2 dl crème fraiche

1 kruka fransk dragon.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och klyfta lök, palsternacka, sötpotatis och morötter.

Sprid ut i långpanna tillsammans med vitlöken bruten i klyftor med skalen på. Ringla olivolja över rotfrukterna och ugnsbaka – löken ca 20 min, resten tills rotfrukterna fått fin färg.

Pressa vitlöken med skalen på i en vitlökspress.

Tvätta citronen och riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.

Rör samman vitlök, citronskalen och citronsaften samt finhackad timjan med en skvätt olivolja och flingsaltet.

Slå i rotfrukterna i blandningen strax före serveringen.

Stek kycklingbrösten i lite olivolja, bara på skinnsidan, tills de fått fin färg. Ta upp ur pannan och skär kycklingen i breda remsor.

Koka upp vin och kycklingbuljong och tillsätt kycklingremsorna. Sjud 5 min. Red av med crème fraiche och tillsätt finhackad dragon.

Servera kycklingen med de ugnsbakade rotfrukterna.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x