INGREDIENSER
SÅ HÄR GÖR DU
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Lever kan vara en kontroversiell rätt. Ofta är det så att man antingen tycker om lever eller så äter man det inte. Kalvlever är den bästa levern till konsistens och smak. Svinlever har en grynig konsistens och är inte lika trevlig att äta. Om man inte tycker om lever så rekommenderar jag att prova kycklinglever. Förr när man köpte hel kyckling fick man alltid med lever, hjärta, kräva (kroen) och halsen. Numera går det bra att köpa lever och hjärta separat antingen färsk eller frusen. Kycklinglever kostar ca. 30 kronor för 500 gram vilket mer än väl räcker till 4 personer. Det finns massor av recept på lever. Många av dem med bacon. Här kommer ett enkelt recept utan bacon.