Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kycklinglever

kycklinglever

Kycklinglever

Johnny Billinger Kycklinglever Kycklinglever Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

INGREDIENSER
 
500 gr kycklinglever, antingen färsk eller frusen.
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
½-1 kryddmått vitpeppar
1 gul lök
1 tsk japansk soja
7-8 kryddpepparkorn
3 dl grädde
Smält smör att bryna i.

SÅ HÄR GÖR DU

• Tina levern om den är frusen. Skölj av den i vatten.
• Blanda mjöl, salt och vitpeppar. • Vänd levern i mjölet.
1000000068
• Skiva löken.
• Bryn levern väl runt om i en gryta.
1000000070
• Lägg i den skivade löken och låt det steka ihop.
• Slå på grädden, häll i sojan och lägg i kryddpepparn.
• Låt det småkoka i ca.15 minuter.
• Servera med potatis. Lingon och broccoli passar bra ihop med levern.
 
Smaklig måltid!

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Lever kan vara en kontroversiell rätt. Ofta är det så att man antingen tycker om lever eller så äter man det inte. Kalvlever är den bästa levern till konsistens och smak. Svinlever har en grynig konsistens och är inte lika trevlig att äta. Om man inte tycker om lever så rekommenderar jag att prova kycklinglever. Förr när man köpte hel kyckling fick man alltid med lever, hjärta, kräva (kroen) och halsen. Numera går det bra att köpa lever och hjärta separat antingen färsk eller frusen. Kycklinglever kostar ca. 30 kronor för 500 gram vilket mer än väl räcker till 4 personer. Det finns massor av recept på lever. Många av dem med bacon. Här kommer ett enkelt recept utan bacon.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x