Espresso – Din lokala tidning

Laddat för amerikadag hos Swansons

Förra året firade Swansons 40-årsjubileum och 17 av de åren har inneburit en allt mer populär Amerikadag. Intresset har gjort att konceptet har fått utvecklas och utvidgas, för att ge alla tillträde och en härlig dag. Detta är fortfarande Nordens störa Amerikadag när det gäller utställare från stater, städer, resemyndigheter, hotell och kryssningsbolag från andra sidan Atlanten.

Fler vill boka
Från början var det mer tänkt som en informationsdag, där alla som var sugna på att upptäcka Amerika, fick en möjlighet att träffa utställare och på så sätt planera sin resa.
– Ja men vi märkte tidigt att man också vill boka, berättar Tommy Swanson. Nu har detta också blivit en dag då man har möjlighet att träffa våra säljare, förhandsboka och försäkras sig om att man får till allt som planerats.

Långväga besök
Amerikadagen öppnar halv tio och i vanlig ordning så räknar man med kö. Många kommer långväga ifrån och väljer då att komma tidigt.
– Vi har tävlingar m.m. som gör att vi kan hålla koll på vilka som kommer och från vilka områden, berättar Tommy. Intresset sträcker sig från Göteborg och Jönköping i norr bort till Kalmartrakten. Men så har vi frekventa resenärer från mer avlägsna platser.

Stand Up i Saloonen
I vanlig ordning så underhåller Dönebergapojkarna i saloonen. I år kommer då även Tomas Pettersson och berättar på sitt sätt om resandet västerut. Sen lovar Tommy även att det blir en hel del specialerbjudande just denna dag. Så det kan definitivt löna sig att besöka Swanson. Oavsett om man planerat resa eller vill få inspiration för något kommande.
Laddade till tusen
Världens största resemässa är ITB i Berlin den 6 mars.
– Vår idé var ju att bjuda in våra amerikanska partner till oss helgen innan eftersom de ändå är på väg över, berättar Tommy. Nu finns det fler liknande event i Danmark som gör att den amerikanska delegationen fått än mer att göra de dagar de är i Europa.
Nu laddar Swansons för ett tusental besökare och för en av årets häftigaste dagar.

Text: johnny@espressomedia.se
Foto: Anders Persson

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy