Espresso – Din lokala tidning

Ladies Circle loppis

För 11:e året arrangerar Ladies Circle LC80 Osby sin populära loppis där välgörenheten i år går till Hjärnfonden. Föreningen jobbar helt ideellt och alla gör sitt bästa för att skänka så mycket de kan till välgörenhet på olika sätt både lokalt, nationellt och internationellt.

– Vi får mycket hjälp av lokala företag för att kunna genomföra loppisen och det är vi väldigt tacksamma för, säger Anja Ekstrand.

Idag finns det 12 medlemmar i föreningen och Cindy Balte är ordförande. LC80 i Osby har funnits sedan 1970 och firar 50-årsjubileum nästa år. Ladies Circle är en internationell organisation för unga kvinnor upp till 45 år.
– I Sverige bildades vi 1947 och är idag ca 1700 medlemmar fördelat på 146 klubbar. Internationellt är vi strax över 13000 medlemmar fördelade på 41 länder, berättar Anja.

Inom klubbarna träffas medlemmarna varannan eller var tredje vecka för möte där de ofta gör företagsbesök eller går på föreläsning och har trevligt umgänge.
– Vårt motto är Friendship and Service och vår målsättning är att vi ska vidga vår intressefär, öka vår förståelse för andra människors åsikter och levnadsvillkor, samt medverka till internationell förståelse och vänskap, säger Cindy Balte.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy