Espresso – Din lokala tidning
jennie lange

Langes bjuder in till – The GANT Opening

Familjen Lange i Virestad är knappast kända för att sitta still. När många håller i plånböckerna under lite tuffare tider, gör de precis tvärtom. Här skyr man inga medel när det kommer till att rusta upp, bygga om och satsa stort. Men vad händer egentligen på Langes och hur startar de 2024?

Jennie Lange är ansiktet och rösten som många av de kunder som kommer till det familjekära köpcentret Langes i Virestad känner till. Inte ens under vår intervju kan hon låta bli, att i en nästintill smittsamt glad ton, önska kunderna “god fortsättning”, innan hennes fokus återvänder till vårt samtal. 

skarmavbild 2024 02 05 kl. 14.55.49

– Vi är i full fart med att renovera herravdelningen inför vår GANT Opening, vår egen twist på “Grand opening”, 10 februari. Mycket ska göras, allt från att fixa väggar till att planera inköp av vårens nyheter och samtidigt få ihop en nyöppning. Det är krävande, men jag älskar det.

Fokus på herrarna

Det är svårt att inte dra på smilbanden och dras med i Jennies entusiasm, och man förstår varför många färdas långt för att handla på Langes – här händer det alltid något. I höstas bestämde de sig för att åter “gasa i uppförsbacke”, något många kan tycka är minst sagt våghalsigt mitt i en lågkonjunktur. Men nu är det inte bara tal om någon finurlig rea. De satsar stort med att bygga ut en helt ny GANT-avdelning som ska stå klar redan i februari.

– I vår är det stort fokus på herrarna. Halva herravdelningen kommer att tillägnas GANT tillsammans med Lyle & Scott och Dahlin med flera. I slutet av januari har vi ombyggnadsrea på Langes Loft. Då kan man fynda under tiden vi fixar det sista inför invigningen här nere, säger Jennie.

“Att våga är att lyckas”

När hon berättar om renoveringen som ska stå klar på två månader från början till slut, nya idéer och de visioner som driver henne framåt, glömmer man nästan att Jennie är mänsklig. Att hon älskar det hon gör råder det ingen tvekan om, men vad motiverar henne och hur orkar hon?

– Jag är nog en naturlig idéspruta sedan barnsben, och avskyr “copy paste”. Mitt tips är; ta inspiration från gamla godingar men sätt din egen twist på dem. Jag vill ge kunderna något unikt, en del av mig själv. Man måste våga för att lyckas.

Enligt Jennie är det enda misslyckandet att inte försöka, något hon är mer rädd för än något annat. Hon ser allting som en lärdom inför framtiden för att bli bättre, och jämför sig lite humoristiskt med en elitidrottare.

– Jag tävlar alltid med mig själv. Har man vunnit en guldmedalj, är man inte nöjd och slutar träna. Man vill ju ha en till. Framåt är den enda vägen!

Pompa, ståt och förväntningar

img 4308
Linda Hansson från Baket i Ljungby

Den nya avdelningen kommer att invigas grandiost med pompa och ståt, och Jennie lovar att gästerna inte kommer att bli besvikna när dörrarna slår upp 10 februari klockan 10:00. Förutom en DJ kommer även Linda Hansson från Baket i Ljungby, vinnare av Hela Sverige bakar, att vara på plats och Åbackens Blomster kommer att kickstarta våren med vackra buketter.

60e02f7f cc2e 4da2 a7ce 34a2cefe6ad0 1

– Alla är välkomna att avnjuta snittar, lyxiga räkmackor, bubbel och en härlig stämning. De som är nyfikna på vad vi har på gång, kan följa oss på sociala medier. Där kan man hitta allt från nya samarbeten med Zara Sigfridsson, influencer och musiker och Joel Persson, hockeyspelare och lagkapten i Växjö Lakers, till kärleksfulla erbjudanden för alla hjärtans dag, hon tillägger:

img 5657

– Men just nu ser jag mest fram emot att inviga vår nya GANT-avdelning och fira ordentligt!

langelogga

Text: Heléne Katzman

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x