Espresso – Din lokala tidning
langes

Langes – Mer än en butik

 Vem kunde ana att en bröllopsresa till Borås, ett spontanköp av flanellskjortor och en dans i Hynnäs 1951 skulle leda till Virestad, Sveriges kanske härligaste turistmål? Tre generationer senare, och Langes är så mycket mer än bara en butik.

Glädjen i rösten är smittsam och energin är på topp när vi pratar med Jennie Lange. Hon är tredje generationens Lange av vad som kommit att bli en av Smålands mest populära anhalter. Från en ödmjuk början har Langes gått från en lokal klädbutik till en semesterdestination med besökare från hela Sverige.

– Man kommer hit för butiken, men stannar för det lilla extra. Här kan du göra allt; shoppa kläder, gå på vernissage på loftet, avnjuta en bubbelfrukost i loungen eller ta en strandfika på Väljes badstrand, berättar Jennie.

NÅGOT FÖR ALLA

Beläget i den småländska idyllen med sina röda hus med vita knutar och blomsterängar, ligger det unika konceptet Langes. Här finns något för alla, oavsett ålder och årstid.

– Folk vallfärdar hit från hela Sverige för vår tidiga sommarrea. Med rabatter på 30 till 50 procent shoppar de loss i två dagar innan de åker till IKEA-muséet i Älmhult, säger Jennie.

På Langes Fynd hittar du alltid fantastiska fynd till halva priset.

– Vi byter ut tidigare säsongs plagg från butiken, kläderna är bara sex månader gamla. Fyndet är mycket populärt och ibland tar sortimentet slut, berättar Jennie.

För dig som ytterligare vill utöka garderoben för en billig peng, finns även Langes Hylla, ett secondhand-utbud av kläder från Langes. Ett perfekt val för dig som vill shoppa både ekonomiskt och hållbart.

EN KULTURELL UPPLEVELSE

Ovanpå butiken finns en spännande plats, Langes Loft. Den tomma lokalen som rymmer 120 personer kan bokas helt utan kostnad av lokala verksamheter. Här kan du hitta yoga, workshops och modevisningar med kändisar som melodifestivalsstjärnan Zara Sigfridsson, medlem i Sarek, samarbetspartner och god vän till familjen Lange.

– Vi vill stärka det lokala samarbetet. Det är viktigare att hjälpa och stötta varandra än att ta betalt för en lokalhyra, säger Jennie.

På Langes hittar du även Langes Lounge, ett mysigt café med frukost, fika, lunch, nybakade frallor och kakor från ortens bagare.

– Vi har öppet alla dagar i veckan. Här hittar du sällskapsspel, gratis dagstidningar och Ängelholmsglass. Förut kunde du bara boka lunch, men en glad nyhet är nu att du också kan boka strandfika. Vi vill sätta guldkant på tillvaron, Jennie tillägger:

– Vi brygger ditt kaffe, packar picknickkorgen och skämmer bort dig inför en härlig sommardag i den småländska idyllen. På Langes finns det något för alla. På sommaren kan du bland annat njuta av grillaftnar, musikkvällar, konserter och loppis.

– Varje vecka är det något nytt. Nu har vi exempelvis solstingsrabatt. Du får samma rabatt som gradantalet termometern visar. Har vi 25 grader i Virestad, får du 25 procent rabatt, säger Jennie glatt.

GASA I UPPFÖRSBACKE

När andra verksamheter lade ner under pandemin, kavlade Langes upp ärmarna och spottade i nävarna.

– I uppförsbacke ska man gasa, framåt är den enda vägen. Vi såg resultat och det skapade glädje som smittade av sig, säger Jennie. Langes var bland de första med livesändningar där kunder kan handla direkt i sändningen och få smarta skötselråd och stylingtips.

– Vi är som en tv-serie. Jag och personalen visar upp kläderna, men våra kunder är de bästa modellerna! utbrister Jennie.

På Langes är det viktigt att visa upp plagg för olika kroppsformer.

– Mottagandet är otroligt positivt. Vi får beställningar från Umeå till Skanör. Alla är välkomna att följa vår serie på Facebook och Instagram och bli en del av familjen.

– Här sker alltid saker. Folk tror att vi inte sover, skrattar Jennie och tillägger:

– Sanningen är att jag lever min dröm.

HELENE@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x