Espresso – Din lokala tidning

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Med sensorförsedda västar på kroppen och futuristiska vapen i händerna jagar ni varandra genom mörka gångar. Olika träffpunkter ger olika höga poäng. Det finns inte ett dataspel i världen som kan framkalla den här adrenalinruschen.

Orden ovan hittar man på Laserdomes i Kristianstad hemsida. Stefan Rosengren, ägare till företaget och spelare intygar att det fungerar lika bra en gång som många och är lätt beroendeframkallande. 

– Det är faktiskt lite som att spela schack. Ju mer du spelar desto fler öppningar ser du.  

Själv försöker Stefan spela tre gånger i veckan och han tycker fortfarande det är lika roligt som när han blev franchisetagare och startade Laserdome för 22 år sedan. Tillsammans med hustrun Marie har han byggt upp företaget som nu i det närmaste blomstrar.

Kalas och företag

Laserdome samlar folk i olika åldrar i sin lokal i Galleria Boulevard. 

–Vi har många företagsgrupper som kommer hit och spelar. Det går i cykler och just nu har vi ett uppsving igen, berättar Stefan. 

Kalas är också populära på Laserdome. Just idag, när vi talas vid, ska de ha det största barnkalaset någonsin, med hela 31 deltagare. Man kan vara 7-12 år eller 12-100 år på kalasen. För de lite äldre hålls kalasen i Stiffes källare, där det också finns annat att förströ sig med som pingisbord, hockeyspel och fotbollsspel. Catering, kalla drycker och sköna soffor att hänga i ger pricken över i.

– Sen har vi haft tjejkväll, senast i slutet på september. Då fick tjejerna prova på alla spel som finns här, t.ex. boxboll och biljardgolf. De fick också testa laserbanan till reducerat pris, berättar Stefan.

Ett bra sätt att även locka tjejer, vilket de lyckas bra med. 

– Vi har ungefär 50/50 killar och tjejer som kunder, konstaterar Stefan. 

Fantastisk ökning

Den som hängt med ett tag vet att Laserdome har bytt adress i år från Skjutsstallavägen till Galleria Boulevard. Invigning hölls den 5 juli och kommunfullmäktige Pierre Månsson klippte bandet.

– Lokalen i gallerian har gett oss dubbelt så stor yta. Ungefär som att gå från drakflygning till jumbojet, säger Stefan som ser stora utvecklingsmöjligheter. 

Men framförallt har flytten redan visat sig vara helt rätt för Laserdome. I vanliga fall är sommaren lågsäsong och brukar utgöra företagets sämsta månader. 

– I år har inte det märkts. Vi har tvärtom sett en fantastisk ökning under våra ”sämsta” månader juli, augusti och september, berättar Stefan.

Ett nytt bokningssystem där kunden själv bokar in sig via hemsidan har underlättat mycket och de 22 platserna i arenan fylls hyfsat lätt. 

– Vill man spela på helger gäller det numera att vara ute i god tid. 

Det är framförallt tillgängligheten som står för ökningen menar Stefan. Men i viss mån också att de kunnat bredda sitt utbud med andra former av spel som biljard, biljardgolf, boxbollar och annat. Det gör att det går att sy ihop olika paket till kalas och företag tillsammans med den begynnande cateringverksamheten. 

Framtidsplaner

Framöver ska den stora lokalen fyllas på med mer aktiviteter. Till vecka 8 nästa år ska en bilbana från Scalextric finnas på plats och företaget kommer också att sälja vissa tekniska tillbehör. 

Det finns även andra idéer men inget som är spikat än. Stefan förklarar att han är visionär medan Marie är realist, vilket ger en balans och gör att de fungerar så bra som team. Marie har nu kunnat gå ner i tid från sitt andra arbete och istället jobba mer i företaget. 

– Vi är först ut med äventyr på ett köpcentra och är ju ständigt lite under luppen. Det ger ju en viss press att förvalta och utveckla möjligheterna vi får genom att finnas här i galleria Boulevard. Personalen är en stor del i det hela och Stefan betonar hur nöjd han är med sina medarbetare. 

– Arbetet kräver ganska mycket då det är en del att hålla reda på när man jobbar här. Vi har superduktiga anställda vilket verkligen är viktigt. Målet är att alla kunder ska känna sig unika och omhändertagna på Laserdome, avslutar Stefan.

Annons
mule skinner band 790x250

Text: jessica@espressomedia.se

Foto: Laserdome 

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy