Espresso – Din lokala tidning
ina o lasse

Lasse och Ina satsade på hotell i Östra Göinge

Att det blev just Breanäs för Ina och Lasse, som tidigare varit verksamma på västkusten, var en kombination av tillfällighet och kärlek vid första ögonkastet.

– Vi hade båda drivit egna verksamheter i 15 år – Ina hade ett coffeehouse med tårttillverkning och jag jobbade på Wapnö slott utanför Halmstad med hotell och konferensbiten, berättar Lasse. – Vi tittade på många olika ställen, och när vi meddelade vårt intresse för Breanäs Hotell så höll det först på att inte bli något eftersom den tidigare ägaren var bortrest. Sedan hörde han av sig och sade att det fanns en möjlighet. Vi bestämde oss för att åka och titta, och såg direkt vilka möjligheter som fanns, säger Ina. Det fantastiska läget vid sjön Immeln och det anrika hotellet med dess omgivningar var inte det enda som fick paret att bestämma sig.

– Vi såg möjligheterna i närområdet till att kunna driva många olika typer av arrangemang. Vi hörde oss även omkring och fick många goda omdömen som gjorde att vi valde att satsa på Östra Göinge.

vid immeln

– Kommunen har varit väldigt tillmötesgående, och när det gäller stora projekt som tillbyggnaden vi nu gör har det gått oerhört smidigt. Vi lämnade in ansökan om utbyggnad i mitten på december och hade beskedet klart redan den 9 januari. Vi räknar med att kunna ha igång den nya restaurangdelen redan i sommar, och det vill vi ge kommunen en stor eloge för, säger Lasse.

– Vi vill också ge tillbaka till kommunen där vi verkar, och har i alla led som är möjliga valt lokala leverantörer och byggfirmor till bygget.

EN SMAKRESA I HELA SVERIGE

Konferenser är en stor del av verksamheten på Breanäs Hotell, och när det är fullt ös med både konferens och hotellgäster har utrymmet för sittande gäster inte räckt till.

– Vi har behövt använda andra lokaler för att klara av det, nu kommer det att bli mycket enklare för både oss och gästerna, säger Ina.

Som boendealternativ finns allt från hotellrum med sjö- eller skogsutsikt till övernattning i anläggninges lyxiga glampingtält. I utbudet finns upplevelsepaket för den som vill slappna av eller ge sig ut på äventyr i den nära vildmarken.

– En viktig del är även våra event, som också riktar sig till dem som bor i närområdet, säger Ina.

– I sommar och höst kommer vi bland annat att fortsätta med musikkvällar, olika provningar och våra landskapskvällar som är matupplevelser med olika svenska landskap som teman. Vi jobbar med närproducerade råvaror, men vill ge våra besökare en möjlighet att göra en resa i Sveriges olika matkulturer och landskapens olika specialiteter. Det kan vara Lappland vid ena tillfället och Halland vid nästa, säger Ina.

breanas hotell

– Lokalbefolkningen här är helt outstanding, och det är viktigt att finnas till för dem. Givetvis hoppas vi att de som kommer hit upptäcker vår verksamhet och väljer att komma tillbaka. Kanske ska man fylla femtio nästa år och tycker att det är en bra idé att ordna kalaset här hos oss på Breanäs, säger Lasse.

TEXT&FOTO: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x