Espresso – Din lokala tidning
Image default

Laxgratäng med Pepparrot och Lök

Laxgratäng med Pepparrot och Lök

Johnny Billinger Laxgratäng med Pepparrot och Lök Laxgratäng med Pepparrot och Lök Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 g potatis av mjölig sort

1-2 msk pressad citron

2 msk smör

Salt och peppar

2 gula lökar skivade

Smör till stekning

400 g laxfile, tärnad

1 ½ dl vispgrädde

1 ½dl mjölk

½ dl riven pepparrot

Finhackad dill och persilja samt broccoli till servering

SÅ HÄR GÖR DU

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, tillsätt citron, smör, salt, peppar och stöt till mos.

Värm ugnen till 225 grader.

Stek löken mjuk och glansig. Bred ut det mesta av den i en smord ugnsfast form och lägg laxtärningarna ovanpå.

Blanda grädde, mjölk, pepparrot, salt och peppar i en bunke och häll i formen. Klicka potatismoset i en ring runtom.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills moset får lite färg. Lägg på resten av den stekta löken, toppa med dill och persilja och servera med kokt broccoli.

ÖVRIGT

GOTT ATT DRICKA TILL: Nr 5899 Georg Breuler Riesling Sauvage 2018. Fruktigt, mycket friskt, med inslag av gröna äpplen, päron, örter, limeskal. Serveras vid 8-10 grader. Kan lagras. Familjen Breuler har tillverkat vin sedan l880od1 är välkänd i Tyskland-Rheingau. Pris 125:- per butelj. Recept: Katarina Eriksson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x