Espresso – Din lokala tidning
Image default

Laxpudding

Laxpudding

Johnny Billinger Laxpudding Laxpudding Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 g rimmad lax (köp, eller helst, rimma själv)

8-10 kokta skalade potatisar

1 gul lök

1 dl hackad dill

Äggstanning:

3 ägg

2,5 dl vispgrädde

0,5 dl mjölk

1 tsk salt, 1 krm vitpeppar

Tillbehör:

200 g smör till serveringen

Dill, citronskivor

SÅ HÄR GÖR DU

Värm ugnen till 200 grader. Skär laxen i tunna skivor. Skär potatisen i halvcentimeter tjocka skivor. Skala och skiva löken.

Varva potatis, lax, lök och dill i en smord form. Avsluta med potatis. Vispa samman äggstanningen och häll den över potatisen i formen.

Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen.

Skira smöret och servera det till laxpuddingen. Garnera med dill och citron.

Tips: Täck laxpuddingen med alufolie under gräddningen och låt folien ligga på 25-30 min. Ta sedan bort folien och grädda vidare i 10-15 min. Då håller sig potatisen i det översta lagret fin och blir inte där torr, seg och tråkig.

ÖVRIGT

Rätten som kastar den kräsne Husmanskostälskaren mellan hopp förtvivlan. Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på en gång, len och fin – men tryck i smakerna! Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x