Espresso – Din lokala tidning
default

Vackert och världsligt i Lönsboda

Lönsboda i nordöstra Skåne, vilar på en stabil grund av granit – omgärdad av urskog där Nytebodaskogen räknas som landets sydligaste vildmark. Området är en av norra Skånes mest besökta då både naturen och alla stenbrott är turistmagneter. Lönsboda är dessutom ett nav för Snapphaneriket, med händelser som präglat både vår och Danmarks historia. Därför är hela området speciellt attraktivt för danska besökare. Mitt i natur och historia, hittar vi Lönsboda. Ett lagom stor tätort med allt du kan önska dig.

Företag i världsmarknad

Även om samhället ligger en bit från flygplatser, tågstationer och Europavägar, så präglas näringslivet av internationell närhet. Lönsboda kan vara det samhälle i landet som har flest företag där kunderna finns utspridda över hela världen. Automation inom matproduktion, granit, formplast och specialfönster är bara några exempel på produkter som produceras i Lönsboda för vidaretransport till alla världsdelar.

Stor bredd på föreningsliv

Föreningslivet ger en mängd alternativ för både unga och äldre. Mest uppmärksamhet är samhällets framgångar inom skytte och innebandy. Lönsboda pistolskytteklubb har i många år tillhört europaeliten. I innebandy har ett flertal lag från Lönsboda spelat högt upp i seriesystemet. I båda fallen är det föreningar som skapar stort engagemang i Lönsboda.

Stor variation av boenden

I Lönsboda finns ett stort och varierat boende i olika prisklasser. OsbyBostäder erbjuder en stor variation av boendealternativ. Just nu kan de dessutom erbjuda flera lediga lägenheter i olika storlekar, lägen och hyresnivå. Samtliga ligger både centralt och naturnära. En möjlighet som annars kan vara svår att kombinera. Så du får all service du behöver och samtidigt naturen in på knutarna. Gäller även om du levt ett tag och väljer ett äldreboende. Då finns både Bergfast och Soldalen som trygga och trevliga boenden.

Så får du reda på mer

Vill du veta mer om möjligheterna till boende i Lönsboda, så hittar du alla deras boende och lediga lägenhet på deras hemsida. Du tar dig direkt dit via nedan länk.

https://osbybostader.se/vara-omraden/lonsboda/

Artikel i samarbete med OsbyBostäder

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x