Espresso – Din lokala tidning

Lek och stoj i Icagaraget

Det var premiär för Sportlovskul i Icagaraget i Osby under sportlovsveckan i slutet av februari. Här fanns det gott om roliga aktiviteter för sportlovslediga barn.

Man kunde hoppa i de färgglada hoppborgarna, studsa på en gigantisk fiaspelsstudsmatta, och man kunde utmana varandra i hockeyspel, slå in puckar i hockeymålet och även bli ansiktsmålad. Ja, aktiviteterna var många och lekhumöret hos barnen var på topp.
Många barn tjoade och sprang mellan de olika aktiviteterna, och de hade kul precis som det skall vara när man är barn och har lov.

Rasmus 9 år hade precis fått ett konstverk målat i ansiktet av Jennifer Frisk.
Varför är du här Rasmus?

Jag är här med mina kompisar och för att jag tycker att det kul att hoppa, leka och busa.
Vi träffade även på Rasmus mamma Annika, som var nere i garaget och som tyckte att det var jättekul med Sportlovskul där barnen får röra på sig.

Osby Shoppings Bosy var med på plats och han hade med sig sina kompisar Spiderman och Pingvinen, det uppskattades jättemycket av barnen som kramade om dem hela tiden. De tre figurerna kom också upp på studsmattan och studsade ikapp med barnen.
I en paus hann vi ställa en snabb fråga till Bosy och undrade om han trivdes?

Absolut, det finns inget bättre än att leka och busa med alla underbara barn som har tagit sig ner hit idag. Du får ursäkta men nu måste jag upp och studsa igen med alla mina kompisar som väntar på mig, sa Bosy och hoppade upp på studsmattan igen.

Blev man hungrig efter allt hoppande och studsande så var IFK Osby på plats utanför och sålde grillade korvar som gick åt som smör.
Citysamordnare Jimmy Ekborg, var också på plats och menade att det säkert blir en repris på Sportlovskul även nästa år.

Alla tycktes ha kul på Sportlovskul!

Text och foto: anita@espressomedia.se

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy