Espresso – Din lokala tidning
glada tanten

Lena Andersson i Emmislöv – berättar om sin relation till Göinge

“Tänk att vi har så mycket vackert runt om kring oss här”

Lena heter jag. Jag är född och uppvuxen på en gård utanför Höör och för 36 år sedan flyttade jag till Skånes gröna hjärta, Östra Göinge, eller rättare sagt till vackra Emmislöv. Här på gården bor jag med min man (goa Gubben som han kallas för i andra sammanhang) och tre utflugna barn. Från en härlig skånsk dialekt till lite mer göingska idag så kanske jag kan kalla mig ”lide” göing.

Om jag skulle beskriva en riktig ”göing” skulle jag säga född och uppvuxen här, omtänksam, hjärtegod och som brinner för sin bygd.

Göinge är unikt!

Här i Emmislöv trivs jag: Lugnt och fridfullt, omgiven av många trevliga grannar, bra grannsamverkan, nära till skogen och fina cykelturer (då blir det mer runt i Östra Göinge). Men tänk vi har så mycket mer vackert runt omkring oss, Wanås, Breanäs, Immeln, Tydingesjön, Kullaskogen, Trollabackarna och mycket mer. Allt detta är det som gör Göinge så unikt!

Från förskollärare till egen företagare

Sedan fem år har jag drivit mitt företag efter många år i kommunen. Jag kände jag var färdig med förskolläraryrket och ville prova något nytt så varför inte, bara att våga testa! Jag har alltid gillat att baka, laga mat och jobba hemifrån. Så idén växte fram och så blev det Glada Tantens skafferi – Catering och Hembakat, hemma på gården.

glada tanten

Jag brinner så mycket för mitt företag, så jag blandar nytta med nöje. Allt ifrån bröllop, studenter, konfirmation, sommarfest, minnesstunder, hemmafester, barndop och event hemma på gården tillsammans med trevliga utställare, marknader m.m. Jag säger bara ”goer mad, möed mad å mad i rättan ti!”.

Ibland behöver man ladda energi och då det blir det en tur med husbilen, umgås med familjen, barnbarnen, vänner och nära och kära.

Jag skickar stafettpinnen vidare till Lucas Erlandsson som är en superduktig ung företagare i Östra Göinge.

Det är viktigt att vi lyfter fram våra unga entreprenörer!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x