Espresso – Din lokala tidning
Image default

Lertallrikalax

Lertallrikalax

Johnny Billinger Lertallrikalax Lertallrikalax Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 laxschnitzlar (skinn- och benfria) á 150 g

salt och nymalen peppar

1 purjolök

75 g smör

1 citronklyfta

ca 1 dl hackad persilja och gräslök

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg laxschnitzlarna på ugnsfasta tallrikar. Salta och dra några varv med pepparkvarnen över dem.

Hacka purjolöken mycket fint och strö över.

Smält smör i en panna eller kastrull och låt det bli lätt brynt och guldgult. Pressa över citronsaft. Slå det skummande smöret över laxen, en tallrik i taget och sätt in i mikrovågsugnen 1-2 minuter på maxeffekt.

Ta ut tallrikarna, strö över hackad gräslök och servera med nykokt potatis.

ÖVRIGT

Den skånska klassikern lertallrikasill som, ursprungligen lagades på keramiktallrik ovanpå potatiskastrullen, lever idag vidare på moderna skånska restauranger, med lax istället för sill. Man ställer dock inte tallriken ovanpå potatiskastrullen längre utan som i nedanstående recept i mikrovågsugnen. Snabbt, enkelt och bekvämt. Prova när Du har extremt brått!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x