INGREDIENSER
1 burk inläggningssill
Lag:
2 dl vatten
0,5 dl ättika (12 %)
1 dl socker
1 skivad gul lök
5 stötta svartpepparkorn
1 msk olja
Såsen:
1 dl creme fraiche
1 dl kesella (10 %)
1-3 msk majonnäs
2 msk chilisås
3 msk finhackad röd paprika
3 msk finhackad gul paprika
0,5 tsk cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
Till Garnering:
Hackad gul och röd paprika
paprikapulver
SÅ HÄR GÖR DU
Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna.
Lägg ner de avrunna sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen över natten.
Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av. Ta mer cayennepeppar om Du vill ha en sill ”med sting i”.
Skär sillen i sneda bitar och lägg i rader på ett fat.
Bred ut såsen över sillen och garnera med breda ränder av hackad paprika i gult och rött
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Ett svalt öl av skånskt fabrikat och en kall Skåne akvavit rekommenderas. Lervik är ett skånskt fiskeläge, som – liksom många andra skånska fiskelägen – har egna sillrecept och inläggningar. Lervikasillen dekoreras med hackad gul och röd paprika i samma färger som den skånska flaggan!