Espresso – Din lokala tidning
Image default

Lervikasill

sill,lervikasill,espresso media,laga husmanskost nu

Lervikasill

Johnny Billinger Lervikasill Lervikasill Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 burk inläggningssill

Lag:

2 dl vatten

0,5 dl ättika (12 %)

1 dl socker

1 skivad gul lök

5 stötta svartpepparkorn

1 msk olja

Såsen:

1 dl creme fraiche

1 dl kesella (10 %)

1-3 msk majonnäs

2 msk chilisås

3 msk finhackad röd paprika

3 msk finhackad gul paprika

0,5 tsk cayennepeppar

1-2 pressade vitlöksklyftor

Till Garnering:

Hackad gul och röd paprika

paprikapulver

SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna.

Lägg ner de avrunna sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen över natten.

Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av. Ta mer cayennepeppar om Du vill ha en sill ”med sting i”.

Skär sillen i sneda bitar och lägg i rader på ett fat.

Bred ut såsen över sillen och garnera med breda ränder av hackad paprika i gult och rött

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Ett svalt öl av skånskt fabrikat och en kall Skåne akvavit rekommenderas. Lervik är ett skånskt fiskeläge, som – liksom många andra skånska fiskelägen – har egna sillrecept och inläggningar. Lervikasillen dekoreras med hackad gul och röd paprika i samma färger som den skånska flaggan!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x