Espresso – Din lokala tidning
Image default

Lingonfyllt Äpple

Lingonfyllt Äpple

Johnny Billinger Lingonfyllt Äpple Lingonfyllt Äpple Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 äpplen

2 msk lingon

3 msk smör

1 msk socker

Sirap

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj äpplena och kärna ur dem så det blir ett ganska stort hål i varje äpple.

Blanda smör, socker och lingon och fyll äpplena. Ställ dem tätt i en smord eldfast form.

Ringla över litet sirap och stek äpplena i ugn 225° cirka 15 min.

Ugnsbakade äpplen kan också fyllas med mandelmassa, honung och citrontärningar eller smör med kanel och socker.

ÖVRIGT

Enklare och mera svenskt kan väl inte en efterrätt vara än denna med ingredienserna så gott som vid stugknuten? Den smakar gott klara, lite kyliga soliga höstdagar när man kommit hem från svampplockningen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x