Espresso – Din lokala tidning

Lions nationaldagsfirande med stipendieutdelning

Den 6 juni arrangerar Lions Club Östra Göinge nationaldagsfirande med pompa och ståt i Broby hembygdspark. Med start kl. 17:00 blir det bl.a. sång, tal och musik och utdelning av Lions ungdoms- och pantamerastipendier.

En av nationaldagens sista programpunkter är när Lions delar ut stipendier till ungdomar från sju olika föreningar. Det enda ungdomarna/föreningarna vet är att de får ett stipendium men summan känner de inte till förrän på plats.
– Föreningarna får ansöka om stipendier och motivera varför de söker. Därefter fördelar Lions summorna, berättar Ingrid Sigvardsson, president för Lions Östra Göinge.

Annons
banner cx 60

Samlar flitigt
Det är ett idogt arbete med insamling av pantflaskor som ligger bakom stipendierna.
– Vi på Lions åker gärna och regelbundet ut och hämtar pantflaskor och -burkar hos privatpersoner i hela kommunen, berättar Ingrid.
Det kan ibland röra sig om stora mängder flaskor och burkar som folk samlat på sig och kanske inte själva kan eller vill panta av olika skäl.
– Vi har full sekretess på var vi hämtar. Vi är så glada att få in panten som sen kommer ungdomarna i kommunen tillgodo – det är vårt enda mål med Pantamerainsamlingen. Så det är bara att höra av sig till Lions för den som vill skänka pant till oss, säger Ingrid.

En hemlig programpunkt
Samtliga medel som Lions får in genom Pantamera-insamlingen går tillbaka till kommunen genom Pantamerastipendierna. I år rör det sig om 40 000 kr som ska delas ut till ungdomar från sju olika föreningar. Två av ungdomarna kommer dessutom ovetandes att lockas till firandet och först där få veta – en riktig överraskning.
– Vi har dessutom en extra programpunkt med utdelning av pengar i år, säger Ingrid hemlighetsfullt. Exakt vad det är är hemligt fram tills det är dags för utdelning men sammanlagt 60 000 kr kommer att delas ut av oss på Lions, avslutar hon.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Fotnot: För mer om nationaldagsprogrammet, se sid. 18 i detta nummer.

Text: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy