Espresso – Din lokala tidning

Lions utsåg utlandsstipendiater

Från distrikt 101 SV utsågs fyra tjejer i åldrarna 17-20 år att motta ungdomsstipendier i form av att åka på internationella ungdomsläger utomlands denna sommar.

Från Lions Club Älmhult är det Emma Johannesson från Hormeshult Virestad som skall vara på läger i Italien Lions Camp Vesuvio. Vid ett möte i Ljungby på Best Western Hotel fick hon och övriga stipendiater viktig information om sina kommande äventyr. Jan Lundén, Lions Club Hässleholm är distriktets ansvarige för ungdomsfrågor (YEC) och han gav massor av goda tips. På plats fanns även representanter för de klubbar som finansierar resorna.

Annons
flexbanner avdelare 190x250
Annons
flexbanner avdelare 190x250

Tipsen som tjejerna fick var bland annat vad de skall ha med sig och vikten av att vara en fin representant för Sverige, familjen och den Lionsklubb som de fått resan av.
Lions har, precis som många andra föreningar, ett program för ungdomsutbyte. Man vill på detta sätt göra det möjligt för ungdomar att träffas för att lära känna varandra och olika länders seder och bruk. Det är ett bra sätt att verka för fred i världen. En anda av samförstånd skapad tillsammans med ungdomar förenklar samvaron mellan människorna och ökar förutsättningarna för ett bra liv i fred. Lions ordnar därför internationella ungdomsläger över hela världen, där ungdomarna dels får bo tillsammans i läger, men också blir ”adopterade” i en familj under en vecka eller något längre tid.
Emma kommer med all säkerhet få en upplevelserik och minnesvärd vistelse i Italien.

Text och foto: Valter Kroon

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy