Espresso – Din lokala tidning

Lions utsåg utlandsstipendiater

Från distrikt 101 SV utsågs fyra tjejer i åldrarna 17-20 år att motta ungdomsstipendier i form av att åka på internationella ungdomsläger utomlands denna sommar.

Från Lions Club Älmhult är det Emma Johannesson från Hormeshult Virestad som skall vara på läger i Italien Lions Camp Vesuvio. Vid ett möte i Ljungby på Best Western Hotel fick hon och övriga stipendiater viktig information om sina kommande äventyr. Jan Lundén, Lions Club Hässleholm är distriktets ansvarige för ungdomsfrågor (YEC) och han gav massor av goda tips. På plats fanns även representanter för de klubbar som finansierar resorna.

Tipsen som tjejerna fick var bland annat vad de skall ha med sig och vikten av att vara en fin representant för Sverige, familjen och den Lionsklubb som de fått resan av.
Lions har, precis som många andra föreningar, ett program för ungdomsutbyte. Man vill på detta sätt göra det möjligt för ungdomar att träffas för att lära känna varandra och olika länders seder och bruk. Det är ett bra sätt att verka för fred i världen. En anda av samförstånd skapad tillsammans med ungdomar förenklar samvaron mellan människorna och ökar förutsättningarna för ett bra liv i fred. Lions ordnar därför internationella ungdomsläger över hela världen, där ungdomarna dels får bo tillsammans i läger, men också blir ”adopterade” i en familj under en vecka eller något längre tid.
Emma kommer med all säkerhet få en upplevelserik och minnesvärd vistelse i Italien.

Text och foto: Valter Kroon

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy