Espresso – Din lokala tidning

”Lite jazz, några visor, lite humor och mycket glädje”

Osby Saxofonkvartett
Johan Palm, Ann-Helén Nilsson och Kristoffer Ohlsson bildar tillsammans med Lars Ward ”Osby Saxofonkvartett” och de kommer till Osby Församlingshem söndagen 2 februari och bjuder då på ett omväxlande program.

Johan, som kommer från Killeberg, Ann-Helén från Lönsboda och Kristoffer från Osby började spela olika blåsinstrument redan i tidig skolålder i musikskolan och så småningom också i ”Blåslaget”. Under gymnasietiden spelade Johan och Kristoffer även tillsammans i en kvartett. Sedan blev det ett uppehåll i musicerandet när studier på andra orter tog vid.

– För 6-7 år sedan blev saknaden lite för stor och vi återvände till Blåslaget, berättar Ann-Helén. Efter ett tag tog Kristoffer upp idén att starta en kvartett ihop och efter diskussion med Lars (som är lärare i musikskolan samt ledare för Underhållningsorkestern) blev det då av till sist, fortsätter hon.

– Repertoaren är en salig blandning av låtar från Lars outtömliga arkiv, allt från svenska folkvisor, filmmusik och jazz. Vi gillar variation och att prova på nya utmaningar och allt vi provar på som är roligt att spela hamnar på repertoaren.

Förutom kvartetten och Underhållningsorkestern spelar Lars, Johan och Ann-Helén även i Hässleholms Stadsmusikkår. Lars spelar där flera instrument, Johan spelar altsaxofon och Ann-Helén tenorsaxofon.

Efter konserten, som börjar kl 16.00 håller Osby Konsertförening sitt årsmöte.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x