Espresso – Din lokala tidning

Liv och död

Få saker upprör  mig mer än mobbning. Den finns i så många olika varianter men för den som drabbas är resultatet detsamma. Mobbning kan härledas till människans ursprung och att bli utesluten från flocken. Utkastad från grottan.   

Det handlar om liv och död. En kul grej för några och livsavgörande för en drabbad.

Tänk att mobbning alltid har funnits och kommer troligen alltid att finnas. Så det finns nog ingen förhoppning om att eliminera problemet. Men borde vi inte ha hittat ett skyddsnät som ändå skulle rädda de flesta?

Friends är en organisation som jobbar mot mobbning. Jag vet också att det finns mängder med insatser på skolorna med kamratstöd som ska fånga upp problemet och stödja dem som drabbas. Men faktum kvarstår att så många ändå bär med sig skräck och skam från skoltiden.

Vi kommer inte att lösa detta problem. Men vi kan uppmärksamma goda insatser. Vi vill gärna komma i kontakt med alla er som jobbar mot mobbning och som har tips och råd för hur fler kan räddas.

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x