Espresso – Din lokala tidning
ies

Liv och Ludwig vann guld

SKOLA. För ett par veckor sen vann Internationella engelska skolan i Hässleholm Språkolympiaden. Två elever, Liv Sigesgård och Ludwig Müllern-Aspegren, gick hela vägen bland ca 6000 elever och blev olympiamästare i franska.

IES i Hässleholm har idag 420 elever i årskurserna 4-9. Från 2023 tillförs även klasser från förskolan vilket innebär att elevantalet växer till ca 500. Skolan är öppen för alla med undervisning både på engelska och svenska.– Ja vem som helst kan välj att gå grundskolan här, berättar Kristina Svanström, lärare i franska. Vi följer svenska läroplanen och märker av ett ökat intresse.


LÅNG RESA FÖR MÄSTARNA

Språkolympiaden är en lång resa för eleverna som först ska ta sig igenom kval och regionsfinaler innan det är dags för riksfinal. På frågan hur man förbereder sig så svarar Liv och Ludwig.
– Vi förbereder oss genom att träna på gamla prov i franska, som finns sen tidigare år. Men främst handlar det nog om att vara intresserad av språk.

FIRAR MED MARSELJÄSEN, DISCO OCH TÅRTA

Ett vinnande koncept är duktiga lärare och motiverade elever.
– Ja vi har både och på IES. Då blir det blir arbetsro i klassrummet, menar Kristina. Oavsett vilket ämne du väljer, så måste både lärare och elever få möjlighet att fokusera och utvecklas.
Kristina har en lång erfarenhet som lärare i franska. Idag dessutom en mycket stolt sådan. Vinsten firades med Marseljäsen i upptemp version, discoljus och tårta.

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeth jönsson
Elizabeth jönsson
2 months ago

SÅÅ STOLT LUDWIG; MEN VAD HÄNDE MED HÅRET AHHAHAHAH PUSS

Elizabeth jönsson
Elizabeth jönsson
2 months ago

Jag är SÅÅÅ stolt, go you /LUDWIGS HEMLIGA BEUNDRARE

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

2
0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x