Espresso – Din lokala tidning

Livat och glatt när djur och barn fyllde Ormakullagården

Den 16 juni öppnade Ormakullagården med sina nya djur upp för allmänheten . Tack vare Hembygdsföreningens samarbete med 4 H har gården nu under sommaren får, höns och kaniner som barn och ungdomar kan få pyssla om. Gårdens närhet till Klöxhults bostadsområde och Älmhults centrum gör det lätt att ta sig dit även utan bil.

Invigningsdagen var det trångt, glatt och trivsamt med många barnfamiljer, mor- och farföräldrar. De minsta barnen var mest i hönshuset och hos kaninerna. De större barnen uppskattade de inlånade hästarna från Älmhult Linnébygdens ridklubb. Många besökare tog också chansen att kolla hembygdsföreningens samlingar av jordbruksföremål och få svar på sina frågor.

Ca 500 personer besökte under några timmar Ormakullagården.
Måndag- fredag kl. 10-18 t.o.m. 2 augusti kan allmänheten besöka och vara delaktig i skötseln av djuren. Under vecka 32 och 33 är det läger för barn 7-12 år.
Anmälan: https://membersky.com/org/4h/4h-i-kronoberg/event

Text: Evy Törnqvist
Foto: Hans Törnqvist

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy