Espresso – Din lokala tidning
308551835 476643184504330 720162803827752802 n

Livsåskådning och rockmusik i Missionshuset

På lördag (15 okt) blandas livsåskådningsfrågor med popmusik när det är dags för Glimma Musikcafé. Även på söndagen tar Glimåkra Missionshus ett nytt grepp för att välkomna alla – oavsett trosuppfattning – för ett givande möte i Missionshuset.

Den 15 oktober är det dags för Glimma Musikcafé i Matsalen på Glimåkra Folkhögskola.

Under rubriken ”När det svåra händer – vad händer då?” blandas samtal med sjukhusprästen Mika Stjärnglinder med engelska poplåtar från 60-70 talet framförda av Stefan Andersson. Givetvis ramar även bandet Glimstones in kvällen i vanlig ordning, och kvällens programvärd är journalisten Maja Ögren Andersson.

– Glimma Musikcafé har i sitt innehåll andliga beröringspunkter, men i sin utformning liknar det mer ett vanligt café eller restaurangbesök säger projektledare  Ingemar Bjärneroth.

– Nu, den 15 oktober kl 18.00 är det åter dags för vår åttonde konsert med Glimstones, tillsammans med vår eminenta programvärd, Journalisten Maja Andersson, som på ett utmärkt sätt håller i programpunkten kring de existentiella frågorna. Vi är glada för att publiktillströmningen ökar för varje gång. Senast i mars var vi ca 120 besökare i matsalen på Glimåkra Folkhögskola som är platsen för arrangemanget. 

Nytänk på söndagarna

Söndagen den 16 oktober välkomnas även alla till ett lite annorlunda möte i Glimåkra Missionshus.

– Eftersom intresset för tro och andlighet ökar i samhället, vill Glimåkra Missionshus prova ett nytt programupplägg. Genom det nya programupplägget vill vi välkomna alla oavsett om man är ateist, tvivlare eller troende. Programmet utgår ifrån gudstjänstens upplägg, men med en tilläggsrubrik: ”Möte för livet”. En skillnad kommer alla att lägga märke till, och det är att direkt efter predikan tillkommer en extra programpunkt där kan man ställa frågor till predikanten utifrån det som han eller hon har sagt, säger Ingemar Bjärneroth.

(Foto: Glimåkra Missionshus)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x