Espresso – Din lokala tidning
dsc6565

Livskvalitet – grunden för ett bra boende

ANNONS. Struktur, underhåll och planering krävs när man förvaltar bostäder. För att skapa trivsamma hem krävs mer än så. Hässlehem jobbar under ledning av VD Ola Richard systematiskt med att hitta vägar att komma närmare de människor som bor i bolagets fastigheter i hela Hässleholms kommun.

Just nu byggs åtta marklägenheter i Sösdala, och nyligen färdigställdes ett bostadsområde på Vildhästvägen i Hästveda. På Kompanivägen i Hässleholm står en ny stadsdel klar. Att bygga och förvalta bostäder är en del av det kommunala Bostadsbolaget Hässlehems uppdrag – men det handlar också om att vara en aktiv part som utvecklar bostadsmarknaden på ett positivt sätt. Ola Richard som tillträdde som bolagets VD 2021 ser hyresgästernas livskvalitet som den viktigaste faktorn för att lyckas med att skapa de bästa förutsättningarna för företagets hyresgäster.

– En viktig inställning är att vi går till jobbet varje dag med ambitionen att göra saker bättre för våra hyresgäster än de var igår, och när vi pratar företagskultur så måste vi utgå från en kärlek till människorna. Vi har gått från att vara en organisation i väldigt traditionell bemärkelse till att ständigt jobba med att sätta fokus på de människor som bor i våra lägenheter.

BOSOCIALA PROJEKT

En viktig del i arbetet med livskvalitet är att jobba för delaktighet och emot utanförskap i de olika områden som bolaget förvaltar.

– Vi driver flera bosociala projekt, där syftet är att skapa mötesplatser och betydelsefulla relationer, både mellan oss och och våra hyresgäster och mellan dem som bor i samma område. Det kan handla om allt från att spela pingis med ungdomar på Ljungdala till att grilla korv med pensionärerna på något av våra serviceboenden, säger Ola Richard.

BESLUT NÄRA HYRESGÄSTERNA

I Hässlehems Bobutik på Röingegatan har Ola Richard sitt kontor. Där träffar vi även Ermal Pllana, som är Hässlehems driftchef.

– Det känns verkligen som att vi har vänt skeppet 180 grader och börjat jobba med en ny riktning i företaget. Med hyresgästernas livskvalitet i fokus ser vi våra anställda fastighetstekniker som en viktig länk till att skapa en trivsam boendemiljö. Dels genom att de ska ha en social funktion i de områden där de arbetar, och dels genom att vi vill uppmuntra alla anställda till att ta eget ansvar och fatta de beslut som de bedömer är de bästa i situationen. Vi arbetar i människors hem, och det är viktigt att våra tekniker känner att de har mandat att göra det som de anser är den bästa lösningen – inte det som de tror att chefen vill.

KONTAKTCENTER I BOBUTIKEN

Bobutiken på Röingegatan är för många hyresgäster den första kontakten med Hässlehem. Här jobbar Ganimete och Pernilla som tar hand om kundärenden och planerar och genomför många av de bosociala projekten.

– Just nu håller jag på att planera för en halloweenfest på Ljungdala, berättar Ganimete.

– Inköp, lokalbokning och så måste jag se till att informationen kommer ut till alla boende via anslag och sociala medier. Bobutiken håller öppet för besök måndagar och tisdagar, övriga dagar gäller telefon- eller mejlkontakt.

– Vi hanterar allt från att ta emot intresseanmälningar till hyreslediga objekt till att byta ut en tagg till tvättstugan som inte fungerar, säger Pernilla.

– Visst händer det att folk har klagomål, men för det mesta får vi väldigt mycket positiv energi tillbaka från våra hyresgäster. Det allra roligaste tycker jag är kontraktsskrivning – det är en väldigt stor händelse för någon som ska flytta till ett nytt boende, och faktiskt ofta ganska högtidligt!

SAMARBETE FÖR ETT BÄTTRE HÄSSLEHOLM

Under 2023 startar Hässlehem projektet Vårt Ljungdala där syftet är att med bred förankring från olika aktörer lyfta fram området som en positiv del av Hässleholm som stad och varumärke. Den 27 september bjöd Hässlehem in brett till en informationsträff i Blå Salongen på Kulturhuset för att presentera sina tankar för en fullsatt läktare.

– Trivsel och trygghet är några av ledorden i projektet, och vi har även satsningar där vi genom nystartsjobb och olika insatser vill vara en aktiv part i att lyfta självförsörjningsgraden i området. Vårt Ljungdala handlar om ökad sysselsättning, hög upplevd trygghet, goda skolresultat, en meningsfull fritid och en stark tilltro till samhällets funktioner. Det är när vi börjar göra saker tillsammans som det verkligen börjar hända grejer, säger Ola Richard.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

KONTAKTA HÄSSLEHEM

Hässlehem erbjuder ett tryggt och trivsamt boende för dig som vill bo i Hässleholms kommun. Bolaget har ett varierat utbud av hyreslägenheter i form av flerfamiljshus, marklägenheter, trygghetsboenden samt gruppboenden.

Har du frågor eller funderingar? Bobutiken på Röingegatan 38 har besökstid måndagar och tisdagar kl 13-16. Du kan även ställa dina frågor via telefon måndag till fredag kl 8-12. Telefonnummer till Bobutiken är 0451-38 46 40.

Det går även bra att skicka e-post till bobutiken@hasslehem.se

NY HEMSIDA OCH APP

Hässlehem har nyligen lanserat en ny hemsida. Där kan du läsa mer om bolagets vision, se lediga lägenheter och uppdatera dig om nyheter. För dig som redan är hyresgäst finns inloggning till mina sidor, samt en ny app där många ärenden kring boendet kan skötas via telefonen. Hässlehems nya hemsida hittar du på

www.hasslehem.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x